P3X ECU immobilizer verwijderen

In deze ‘how to’ wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een immo uit de ECU kunt solderen. Hiervoor is wel enige handigheid bij nodig met een soldeerbout.

LET OP: NA HET VERWIJDEREN VAN DE IMMO BLIJFT HET MOTORMANAGEDMENT LAMPJE BRANDEN. HIERVOOR ZOEKEN WIJ NOG NAAR EEN OPLOSSING.

 

Wat heb je hierbij nodig:

  • soldeerbout
  • desoldeer lint
  • kruis schoevendraaier

 

Aan de hand van foto’s wordt u uitgelegd hoe dit is uit te voeren. heeft u toch een vraag? Deze kunt u dan stellen door middel van een email of via whatsapp.

 

Stap 1

Nadat u de ecu uit de auto heeft gemonteerd kunt u aan de slag. Door het losdraaien van de vier schroeven naast de afgebeelden roze pijlen komt de deksel los. Nu ziet u het binnenwerk van de ecu.

 

Stap 2

De grote printplaat komt los wanneer de 5 schroeven op de printplaat en een schroef links boven in de hoek zijn los gemaakt. Na het verwijderen kunt u de printplaat uit de behuizing nemen.

LET OP! dit vergt wat kracht maar doe het zo voorzichtig mogelijk.

 

Stap 3

Nadat u de gehele printplaat uit de behuizing heeft genomen kunt u op zoek naar het kleine printplaatje voor de immo ( afgebeeld). Hierbij staat beschreven immo-A0. Als u nu de grote printplaat omdraait kunt u de immobilizer los solderen. dit doet u door de kleine pennetjes te verwarmen en het de-soldeer lint tussen de pen en uw soldeerbout te houden. U zult vanzelf voelen wanneer het kleine printplaatje los te nemen is van de grotere. Na het verwijderen van het printplaatje kunt u alles weer netjes terug schroeven en terug monteren in uw auto.

Uw auto zal nu een motorlampje weergeven in uw dashboard. Dit komt doordat de ecu de ingebouwde immo mist. Ondanks het lampje zal de auto wel starten.

Translate »