civic ej/ek fuel cut

hier willen wij wat uitleg geven over een onderdeel in de civic van 96 tot 00 die vaak eigenaren tot waanzin kunnen drijven, de brandstofpomp onderbreker.

zoals de naam al weggeeft zorgt de schakelaar er voor dat de brandstofpomp geen stroom meer krijgt op het moment dat er een harde klap wordt geconstateerd. Hiermee wordt het risico op een eventuele brand na een aanrijding verlaagd.

Er is alleen een grote maar, wanneer de auto is verlaagd en met het sleepoog een snelheidsdrempel hard genoeg raakt, zal ook de schakelaar worden geactiveerd. De motor zal uitvallen en niet meer willen starten. verder doet alle elektronica in de auto nog zijn werk en wordt er geen foutmelding gegeven.

waar zit de knop?

Als je dit eens is overkomen zal je t nooit meer vergeten waar de knop zich bevind. Voor beginnende bestuurders zullen we nu vertellen waar je de schakelaar kunt vinden.

stap1

open het handschoenen kastje. Wanneer hij geheel open is moet u de zijkanten iets indrukken om het kastje geheel door te kunnen openen.

 

stap2

nu het kastje geheel is geopend kunt u aan de linker kant een schakelaar zien zitten. Aan de bovenkant zit een rubber knop, als u de knop indrukt en de schakelaar klikt kunt u weer gebruik maken van de auto. Mocht de schakelaar niet klikken zult u een ander elektrisch probleem kunnen hebben. 

     

 

 

Translate »